Kul...

har det faktiskt varit föregående vecka. Onsdag lydnadsträning Skutberget som funkade ganska bra, det är halterna som krånglar p.g.a. lite okoncentration. Lördag sök Borgvik, väldigt nöjd, fart och inte ett enda stopp. Känns som Jamie börjar hitta tillbaka. Söndag var det mig själv jag tränade i att vara med och "bakdöma" (vilket konstigt ord) spårprov LKL och HKL i Borgvik. Det var Eva Melander-Jansson och jag som fick tänka till lite extra. Efter tävlingen orkade faktiskt jag och Jamie ta ett lydnadspass. Tränade nog mest på att J SKA komma tillbaka med kastad leksak, tror faktiskt att jag börjar få kläm på detta. J har nog dresserat mig att komma och hämta leksaken när han stannar en bit från mig men nu är det slut på det.
Dammade av husvagnen och hade otroligt "gött" väder och med goda vänner en trevlig helg.
Hej svejs

Bilder

Här kommer några gamla och nya bilder från våren.



 Matte är inne och fikar


Blivande hundägare?


Vilostund på torget


Lydnadsträning


Efter lek och bus


Idolen, tant Nicki och i bakgrunden Tessan, buskompisen

Voff-voff!

Vår

Nu är det nog våren som kommit. Ända sedan påsk har det varit finväder. Jamie och jag har fått träninglusten tillbaka. Vi har varierat oss med lydnadsträning, miljöträning och sök. Miljöträning blev det på Påskafton, vi gick med i Påskparaden genom Karlstad. Jamie var lite konfunderad i början det var påskkärringar, påskgubbar, kycklingar, "vanliga" människor, hundar med och utan "huckle" m.m. Jag tycker att han fixade det galant, tog sig faktiskt tid till en liten vilopaus mitt på torget.. Igår blev det sök. Träningen gick ut på att få upp fig-intresset så högt att det inte blev stopp- o nos på vägen ut. Det gick så bra att jag gav betyg 10 så det blir nog att ordna fram en tårta. Idag var vi till Hammarö och tittade på när hundkompisen Tessan  gjorde sin mentalbeskrivning. Tror att Tessan och hennes husse är ganska nöjda. Jamie och jag passade på att träna lydnad. Betyg njaaaaaa, ingen 10:a men heller inte superdåligt fortfarande så hänger allt på koncentrationen. Vi fortsätter kämpa.


Vi fortsätter..

Nu har det gått några dagar igen. Jamie och jag har kört några lydnadspass som funkat riktigt bra men J är fortfarande lättstörd, hjälp??? är det åldern eller?? Själv har jag genomgått den största nervpärs som finns. Domarprov, fyf.. Arbete till 17. 00, snabbt hem på cykel, sliter ut Jamie springer till bilen, gott med tid för att hinna till Forshaga där provet ska ske, vad händer?? BILEN startar inte, är detta sant? 18.00 ska provet starta, PRICK. Ringer till kursansvariga som då befann sig i Skåre (själv i Karlstad) de tvärvänder (tror jag) blir upphämtad och kommer i tid till provet, kommer inte ihåg vad jag svarat på frågorna, vet bara att handen skakade hela tiden. Kanske ska man tro på ödet, klarar jag det inte kan jag jag skylla på detta...hi, hi
Tur att det finns riddare
STORT TACK till Svinge o Björnis
och till den som fixade bilen dagen efter, felet på bilen tar vi en annan gång..

Vilken kamp!

Vi fortsätter kämpa, Onsdag tog vi lydnadsträning på norra fältet. Har backat i träningen och jobbar enbart på att få upp koncentration och kontakt. Jamie skötte sig bra. Träningskamrater denna kväll var MA med Tia och SA med Tessan. Mitt i träningspasset så tog vi fika då vi passade på att träna passivitet, nyttigt. Idag var vi och tränade sök. Vet inte om jag kan kalla det sök men jag kom fram till att det viktigaste är att få upp figurantintresset och det verkar som rejäl lek med föremål är det som J köper bäst. Dagens träningskompisar var CA med Isi, BÅJ med Mio, SA med Tessan, EMJ med Viggo och det funkade ganska bra för alla. Vårväder idag så jag passade på att torka strumpor och kängor när jag "figgade" tror att det kanske underlättade för den hunden. Vi avslutade som vanligt med fika och eftersnack.
Jag och Jamie fortsätter kampen mot hormoner.

Sätter in några bilder från olika platser och klimat.
Så här ser man ut i götet
Klarälven i bakgrunden
Kompisar i snöoväder nere på Visten utanför Humletorp
Inte lätt att vara på kurs
Tomtebo, en del av Humletorp
Fläskotlett och potatisgratäng med hembakt bröd. Allt dränkt i vitlök...

RSS 2.0