Debuten..

är nu avklarad. NÖJD som bara den trots många missar. Morgonen började med nerver som låg utanpå. Gråt redan vid frukosten. Berättade detta för en träningskamrat och la till att jag inte ville tävla, fick ett mycket bra svar: "låt bli då". Klart jag vill tävla, tack Maria. De flesta momenten funkade bra men "ståendet" blev lite annorlunda, Har tränat länge med att kasta boll. För att va säker på att Jamie skulle stanna så blev kommandot lite hårdare än vanligt så J gjorde en tvärnit och en helomvändning i luften. Han trodde nog att det skulle komma MINST 5 bollar med ett så kraftigt kommando men han stannade i den ställningen, tack Jamie. Nu vet jag också att J klarar en nervös och vimsig matte, verkade nästan som han blev mer koncentrerad. Vi ser nu fram mot nya utmaningar.
Ha en trevlig sommar

Snart..

är det semester. Det ska bli otroligt skönt. Hoppas vädret bestämmer sig för lagom av allt. Sen sist har Jamie och jag tränat både  sök och lydnad. Söket funkar nu riktigt bra. Lydnaden är ojämn och det känns extra pirrigt inför kommande tävling. Den första tävlingen ska bli spännande att se hur J reagerar på en mer än vanligt nervig matte. På tal om lydnad så har min lilla vän (Jamie) hitta på en del bus, Han har lyckats med att öppna skåpluckan till sopkorgen och  tugga i sig karrében, blev lite orolig men han fixade det med att tjyva 150 gr osaltat smör från bänken så allt kom ut med en rasande fart rätt väg. Det blev några extra rastturer den natten. Gott att det inte va tävling dagen efter. Nu ser vi fram mot tävlingen (försöker övertyga mig själv).
Hej Svejs

Nöjd..

är jag idag. Har tränat sök och det funkade riktigt bra. Jamie är pigg  och ser ut att tycka att det är kul igen. Vi har väl lite grejer som vi måste ta tag i och det är bl.a lydnad på stigen och när vi ska tillbaka till stigen med figgen. Efter söket tränade jag  lydnad för nu j..... har jag anmält till FÖRSTA lydnadstävlingen. 1:a momentet är ju linförighet som jag tydligen tränat dåligt på. Frittfölj är nog det som vi har tränat mest  och det var stor skillnad. Jamie tyckte det var konstigt när jag hade handen på magen och höll i kopplet, det blev lek med koppel. Annars funkar det väl ganska bra. Jag tar nog den här tävlingen mest som träning för mina nerver. Har inte tävlat på ca 10 år, så det är nog dags nu. Annars har det varit kalas igen. Min far fyllde jämna år. Nästan hela släkten var där. Jamie satt mest i bilen och såg så ledsen ut som en BC kan. Det gick en kusin till mig på,  tyckte det var bedrövligt så hon gav honom  lite föda som bestod av: rostbiff, fläskfile, potatissallad m.m., sedan tyckte hon att han skulle få komma ut och vara med,  jag stog lugnt i köket när Jamie kommer i hundra knutar och håller på att ta med tårtan i farten. Min mor tyckte inte att det va så kul så det blev bilen igen.
Ja, ja det är fart och fläkt jag vill ha.

Hej svejs

Fritid...

är det inte mycket av just nu. Det ena kalaset efter det andra. Lite hundträning har det dock blivit. Lördag blev det sök efter ett långt uppehåll. Det funkade väldigt bra. Tisdag blev det lydnadsträning på norra fältet. Ja vad ska jag skriva om det? Jamie börjar väldigt bra men när vi kommer till moment apportering så spårar det mesta ur, även jag. Tror inte jag använt så många fula ord på så kort tid någon gång, Jamie svarade med samma mynt, jag fick en rejäl utskällning. Fick lite hjälp med att lugna ner mig och även med träning av momentet som upprepades 18 ggr med varierande resultat men vi avslutade med ett lyckat naturligtvis. Tack till den tålige. Det är nog bara att forsätta traggla.

Hej Svejs


Kalas..

Ja helgen har varit en riktig kalas helg med superväder, hundträning och födelsedagskalas med logfest. Fredag var vi till Kil BK och kollade lydnad. För Jamie blev det social träning. Det tog någon timme innan han gick ner i varv. Lördag var vi på valpträff också på Kil BK. Var uppdelad gruppvis, jag ville testa att köra igenom klass 1 momenten med lite publik, tro det eller ej men han funkade RIKTIGT bra, nöjd matte som åkte hem. Tack AnneLise för bra tips. Tråkigt att jag inte kunde va med hela helgen men "syster -yster" skulle firas. Lördag kväll, natt och sön morgon blev en riktig höjdare mycket trevligt folk, go mat och underhållning, stort TACK till Öhqvistarna. Måndag åkte vi ut till Grums BK på styrelsemöte men vi hann även med lite lydnadsträning, inte lika nöjd som i lördags men man kan inte alltid va på topp.
Oj, oj, oj vad vi har varit flitiga. Tyvärr blir det Stockholm några dagar på kurs denna veckan men hoppas nu på sökträning till lördag.
Hej svejs

RSS 2.0