Uppflyttning...?

NEJ det blev det inte. 209 poäng med 2 nollor i lydnad. Förstår nog inte riktigt varför jag ändå är väldigt nöjd med vad Jamie lyckades med. Kanske för att han gjorde ett supersök, neddrag till 7,5 för att matte tjatade (inte ovanligt) och "transporterade" Jamie i halsband. Transporten kan inte varit lång eftersom det blev 2 skick så va det klart, trots att figge 1 låg i vind och slutet på rutan så gjorde han ett rakt och fint skick ut i hörnet. Budföring blev en ny variant, sänder iväg till mottagare, helt plötsligt dyker en gående person upp bakom mottagaren, Jamie på väg mot denne men 10 meter innan så rättar allt till sig, full pott. Nollor blev det på framförgående, jag avstog, hoppet tränade vi kvällen innan men bara att hoppa ena vägen, ska man sitta på andra sidan????? så långt har vi inte kommit i träningen. Apportering? matte överlycklig Jamie kom med apporten, kom på ett nytt avlämningssätt, liggande med glimten i ögat, betyg 5 trots att vi påpekade att det är Grums-varianten. Nästa gång har vi tränat färdigt ALLA moment.
NÖJD o GLAD

Hund...

helg. Nu är klubbens utställning och lydnads helg avklarad. Toppenväder och mycket folk, hur kul som helst. Jag hjälpte till som tävlingsledare. Jamie va med och socialtränade. Lite lydnadsträning blev det också. På kvällen blev det sång och smörgåstårta. Söndag var det sökträning, funkade sådär. Passade också på att träna budföring när det fanns tillfälle att träna på lite mer"okända" mottagare, funkade ändå och glad blev jag. Träning ger resultat tydligen. Hoppas att det håller i sig inför helgen.
Hej så länge

sök..

special har jag varit på under helgen. Vi åkte till djupa skogarna i Hagfors och fick många bra tips i sök. Kursen va egentligen till för att kunna ha kurs själv i sök och hur man kan lägga upp den. Krister Larsson va kursgivare och vi höll till på Hagfors BK, kan bara säga att allt va toppen. Stort tack till alla. Jamie fick köra några pass och han sköter sig bra, mest kritik (både ris och ros) fick jag själv. Fick höra att jag är otydlig och ofocuserad men det är bara att ta det till sig. Sista passet hade jag rättat till mig, så det funkade ganska bra. OJ oj vad det är kul med sök.
Hej så länge

Debut igen..

för min egen del. Första brukstävling som jag varit med och dömt. Nöjd???? tjaaa med lite eftertanke så är jag nog det. Kändes väl lite pirrigt men nu är det gjort. Ja så var det här med träning tillsammans med Jamie, vi körde ett pass på torsdag kväll och han sköter sig ganska bra. Jag var såpass nöjd så jag anmälde till en tävling, hemligt när och vad. Vi återkommer med resultat.
Hej svejs igen

Tillbaka..

från Falkenberg. Det blev en av sommarens bästa dagar. Fick användning av badkläder och solglasögon. Skrea strand va helt otroligt vacker. Hundarna fick några springturer på stranden och var även i badet, lite annorlunda med höga vågor. Jamie förstog inte att man ena stunden kan gå på botten med huvudet över vattenytan för att i nästa sekund försvinna under vatten. Kollade på SM lördag och söndag. Stort GRATTIS till Anette. Inser att jag nog måste träna lite flitigare för att nå denna nivå så det är väl bara att sätta igång.

Hej Svejs


RSS 2.0